Nocowanie.pl

Restauracja la Toscana

Restauracja la Toscana

0.0

Ocena

Budzowa 2a, Budzowa

telefon: 503026140

telefon: (18) 208 42 46

www: www.villatoscana.pl

Restauracja w villa Toscana Bed & Breakfast to jedyne miejsce na Podhalu, którego powstanie zainicjowali sami Goście. Chcieli oni oprócz komfortowego noclegu mieć również możliwość delektowania się włoskimi daniami i winem. I oto jesteśmy

 

Restauracja

Gościnna restauracja w villa Toscana to przykład miejsca gdzie można bez końca cieszyć się jedzeniem. Wystrój sali, muzyka i kominek to dodatkowe atuty, które nadają miejscu klimat i czar. To również miejsce które Goście doceniają za domowy charakter, duże porcje i uśmiech obsługi.

 

 

Menu

Menu oparte jest na stylu włoskich restauracji rodzinnych. Przez lata szefem kuchni był rodowity Floreńczyk, który tradycyjne receptury dopasował do klimatu i gustów Gości restauracji. Większość produktów jest sprowadzanych z Włoch, pozostałe są starannie dobierane na lokalnych targach. Smakowite menu zmienia się codziennie. Niezmiernie ważne jest to, iż kucharz gotuje również na życzenie Gości. Zatem z wyprzedzeniem można zamówić menu według własnej diety, smaków i upodobań.

 

Winoteka/ Bar

Każdy zna włoskie Chianti i Brunello. W karcie baru nie brakuje tych win. Dodatkowo jest starannie skomponowana lista win które zachwycają dopasowaniem do menu, klimatu
i charakteru miejsca.

W zimie bar proponuje rozgrzewające herbaty i ziołowe nalewki. Grzane wino jest przygotowywane z oryginalnego wina włoskiego z dodatkiem suszonych owoców i przypraw.

W lecie w karcie pojawiają się świeże soki, zmrożone prosecco i piwa z niewielkich browarów.

Jest również oryginalna włoska kawa bez której nie mogłaby istnieć żadna włoska restauracja.

 

Szczególnie polecane:

  • Crema di pomodoro – krem ze świeżych pomidorów, tak niepozorny z nazwy jednak szczególny w smaku.
  • Pasta con gamberetti a la carbonara – makaron z krewetkami z dodatkiem pikantego peperoncino i świeżych ziół.
  • Fiocchi – sakiewki nadziewane gruszką podawane na zielonym pesto, polewane sosem gorgonzola. Danie zachwycające niesamowitym połączeniem smaków, serwowane niezmiennie od momentu powstania restauracji.
  • Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu z włoskimi gniocchi ziemniaczanymi i szpinakiem to najwyżej oceniane danie sezonu zimowego 2013/14.

 

Godziny otwarcia:

Restauracja czynna jest od 17:00 do 21:00

Bar od 13:00 do 22:00

Goście hotelowi mogą dodatkowo zamawiać posiłki z ustaleniem dowolnych godzin w ciągu dnia. Dania serwowane są również do pokoi i do ogrodu.

 

Ważne:

Resturacja zapewnia menu również dla diabetyków.