WIELKANOC 29.3.-1.4.2024
Święta Wielkiej Nocy traktujemy u nas wyjątkowo, przygotowujemy bogatą ofertę gastronomiczną na najwyższym poziomie i w doskonałej cenie. Ciepła i rodzinna atmosfera naszego obiektu, profesjonalna obsługa oraz przysmaki naszej kuchni uczynią te uroczyste chwile niezapomniane na długi czas.
29.3. PIĄTEK Zakwaterowanie
Obiadokolacja: Krem czosnkowy z grzankami
Dorsz a'la Sokółka w towarzystwie ziemniaczków pieczonych i zestawu surówek
Deser niespodzianka
Zimne napoje: soki, woda niegazowana Do dyspozycji stół z kawą i herbatą
30.3. SOBOTA
Śniadanie
Srebrna Góra - śladami XVIII wiecznych fortów Najciekawsze zakątki i ciekawostki miasteczka w towarzystwie żołnierza regimentu pruskiego. Historia największej górskiej twierdzy w Europie, pokaz strzału z broni czarnoprochowej, opowieści o życiu w koszarach. Zwiedzanie Twierdzy Donjon – najniższe poziomy twierdzy i Kazamata Studzienna, sala tortur i mini muzeum.
Obiadokolacja: Krem z białych warzyw z ciastem pizzowym
Roladka drobiowa otulona boczkiem z kluseczkami i zestawem surówek
Deser niespodzianka Zimne napoje: soki, woda niegazowana Do dyspozycji stół z kawą i herbatą
31.3. NIEDZIELA
Śniadanie Wielkanocne:
- tradycyjny żurek z kiełbasą i jajkiem, biała kiełbaska pieczona z cebulką i czosnkiem, terrina z wędzonego łososia, wiejski pasztet wielkanocny, świąteczna szynka w galarecie, faszerowane jajka wielkanocne: wiosenne, ziołowe, pieczarkowe, paprykowe, sałatki a'la Sokółka: krabowa, tradycyjna warzywna, Cezar , wędliny z własnej wędzarni: szynka, polędwiczka, baleron, boczek, kiełbaska, ćwikła z chrzanem, chleb z własnego wypieku
Domowe ciasta: wielkanocne baby, mazurki, serniki...
Zimne napoje: soki, woda niegazowana Do dyspozycji stół z kawą i herbatą
Obiadokolacja Wielkanocna: Rosół drobiowy z makaronem
Warkocz z polędwiczki wieprzowej na sosie pieczarkowym w towarzystwie ziemniaczków i kompozycji surówek
Deser niespodzianka
Wielkanocne świętowanie: degustacyjny stolik domowych nalewek i whisky
Dla najmłodszych stolik słodkości
Zimne napoje: soki, woda niegazowana Do dyspozycji stół z kawą i herbatą
1.4. PONIEDZIAŁEK Śniadanie
Śniadania w formie szwedzkiego stołu: kawa Vaspiatta, herbata Sir William's, sok pomarańczowy, mleko, płatki corn flakes,
jogurt, bułeczki, pieczywo z własnego wypieku, słodkie: ciasta domowe, miód, dżem, masło orzechowe,
masełko, serek topiony, camembert, twaroroszki, pasztet, sezonowa sałatka szefowej, półmiski: wędlin tradycyjnych, serów białych i żółtych, warzywa: pomidory, ogórki, szczypiorek, na ciepło: paróweczki, frankfurterki, jajecznica, jajka gotowane
Zakwaterowanie w komfortowych pokojach dwu i trzyosobowych z łazienkami, TV LCD, TV Cyfrową, WiFi
Sokółka poleca oryginalne klasztorne piwo OPAT z niewielkiego browaru w Czechach oraz włoskie wina z południowych stoków
Oferta obejmuje trzy noclegi, trzy śniadania ( w tym wielkanocne ), trzy obiadokolacje, program atrakcji.
Koszt całości 1090 zł/os. ( dzieci do 3 lat – 390 zł, do lat 12 – 690 zł, dopłata do pokoju 1-osobowego 210 zł )
REZERWACJA: wpłata po rezerwacji mailowej 300 zł od osoby dorosłej