Komunia Święta

Komunia Święta

Szanowni Państwo, sala w Ośrodku w Revicie ul. Górna 33, Szklarska Poręba to doskonałe miejsce na zorganizowanie przyjęcia z okazji Pierwszej Komunii Świętej.


Przytulne wnętrza, wykwintna polska kuchnia, profesjonalna, miła obsługa, sprawią, że przyjęcie nabierze charakteru podniosłej, niezapomnianej uroczystości.


Do dyspozycji oddajemy salę, która może pomiescić jednorazowo do 70 osób. Na większe imprezy zapraszamy do ogrodu przy obiekcie, w którym możemy zorganizować przyjęcia do 200 osób.



Szanowni Goście

Przyjęcia komunijne w Revicie słyną z wysokiej jakości serwowanych dań, profesjonalnej obsługi i różnorodności atrakcji towarzyszących. W standardzie każdego przyjęcia gwarantujemy Państwu:


Wystrój kwiatowy

Pokrowce na krzesłach (w przypadku przyjęć w ogrodzie)

Ogrodzony bezpieczny ogród, placem zabaw i mini zoo dla dzieci

Bezpłatny parking


Menu I – 100,00 zł/os


Zupa :

Zupa - krem z cukinii z grzankami

Danie główne :

pierś z kurczaka po Hawajsku z ziemniakami i bukietem warzyw


Deser:

kruche ciasto ze śliwką

Przystawki (na półmiskach w stole):

Wiejski stół -stół szwedzki 

Półmisek pomidorów z mozzarellą, pesto i świeżą bazylią

Sałatka jarzynowa, i makaronowa

Mieszane sałaty z fetą, świeżymi warzywami, oliwkami i sosem vinegret.

Roladki z pieczonego schabu faszerowane musem chrzanowym pod galaretą

Roladki drobiowe trzy smaki (ze szpinakiem, warzywnym joulienne i serem feta, z owocowym suszem)

Chrupiące pieczywo

Masło , pieczywo


 

Menu II – 165,00 zł/os

Zupa :

Rosół z makaronem

Danie główne :

Medaliony z polędwiczki wieprzowej w sosie kurkowym podawane z pieczonymi ziemniakami i bukietem warzyw

Deser:

Domowa szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietaną

Przystawki (na półmiskach w stole):

Półmisek wędlin z własnej wędzarni i mięs pieczonych z piklami i ćwikłą

z chrzanem

Tortilla z grillowanym kurczakiem , świeżymi warzywami, rucolą i oliwkami

Półmisek pomidorów z mozzarellą, pesto i świeżą bazylią

Mieszane sałaty z fetą, świeżymi warzywami, oliwkami i sosem vinegret.

Śledź trzy smaki (marynowany w ziołach, po kaszubsku, w śmietanie)

Roladki z pieczonego schabu faszerowane musem chrzanowym pod galaretą

Roladki drobiowe trzy smaki (ze szpinakiem, warzywnym joulienne i serem feta, z owocowym suszem)

Chrupiące pieczywo

Masło smakowe

 

Menu III – 175,00 zł/os

Przystawka serwowana:

Figa marynowana z szynką parmeńską i mozzarellą podawana na kruchych sałatach polana sosem balsamicznym

Zupa do wyboru:

Staropolski żurek z jajkiem i kiełbasą

Rosół z makaronem

Danie główne do wyboru:

Kacze uda duszone w ziołach w sosie z czarnej porzeczki podawane

z ziemniakami opiekanymi i pieczonym jabłkiem

Soczysty schab w sosie borowikowym podawany z kluskami śląskimi i buraczkami zasmażanymi

 Deser serwowany:

Lody własnego wyrobu z prażonymi płatkami migdałów podawane na sosie karmelowym

 Przystawki zimne (na półmiskach w stole):

Półmisek mięs pieczonych i wędlin z własnej wędzarni z piklami i ćwikłą

z chrzanem

Deska serów z krakersami winogronami i bakaliami

Trio pasztetów polskich (drobiowy, wieprzowy, z dziczyzny)

Sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem, pomidorkami koktajlowymi i grzankami polana sosem vinegret

Mieszane sałaty z marynowaną gruszką, burakiem, orzechem włoskim, sosem balsamicznym, oprószone serem dojrzewającym

Roladki z wędzonego łososia faszerowane ricottą i świeżym szpinakiem

Pieczone papryczki faszerowane ziołowym twarożkiem, burakiem i gruszką

Tatar wołowy na liściach cykorii

Chrupiące pieczywo

Masło smakowe

Deser w bufecie:


Patera owoców filetowanych

Patera ciast domowych

 Pozostałe dania do wyboru


Zupy zamiennie:

Zupa sezonowa

Flaczki z chrupiącą bułeczką

 


Dania główne zamiennie do w/w zestawów:

Tradycyjny kotlet schabowy z ziemniakami z wody i kapustą zasmażaną

Grillowany filet z łososia podawany z masłem czosnkowym, miksem kolorowych sałat i ziemniakami opiekanymi

Delikatna pierś z kurczaka faszerowana serem kozim i suszonymi pomidorami w sosie kaparowym podawana z ziemniakami z wody i bukietem warzyw

De volaille z młodymi ziemniakami z koperkiem i miksem kolorowych sałat

Mix mięs duszonych karkówka/szynka/schab w sosie chrzanowym/śliwkowym/borowikowym/pieprzowym z kluskami śląskimi i surówką z buraczków

 

Menu dla dzieci


Zupa

Rosół z makaronem

Dania główne do wyboru

Panierowane fileciki z kurczaka podawane z frytkami i surówką z marchewki i ketchupem

Chrupiący filecik z dorsza z frytkami i surówką z marchewki i jabłka

Deser:


Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną

Dzieci do 3-go roku życia bezpłatnie,

Dzieci powyżej 3-go roku życia 50% ceny wybranego menu


Tort komunijny


Koszt od 110,00 zł/kg (cena uzależniona jest od smaku oraz od kształtu tortu).


Proponowane smaki:

Śmietanowy

Śmietanowy z owocami

Czekoladowy z wiśniami

Mus malinowo -żubrówkowy

Advocatowy

Cappucciono

Orzechowy

Kawowy

Serwowanie tortu przyniesionego przez Gościa – 200,00 zł

Pokoje dla gości w cenie obniżonej o połowę

Zapytaj o nocleg

Potrzebujesz pomocy?

Jeśli masz jakieś pytania lub potrzebujesz wsparcia, skontaktuj się z naszym Biurem Obsługi Klienta


Dotrzyj do 3 mln turystów
Dodaj swój obiekt

Sprawdź naszą ofertę!